(recept
si oblíbilo 32 návštěvníků)
Lepkavá kuřecí křidýlka
Potřebné ingredience
20 kuřecích křidýlek, 500 ml pomerančové šťávy 100 ml bílého vína 3 lžíce medu 3 lžíce přírodní sojové omáčky cca 3 centimetry čerstvého zázvoru 6 stroužků česneku skořice, badyán, hřebíček, pepř, jarní cibulka případně chilli jarní cibulka
Postup přípravy
Kořeni podrťte v hmoždíři a nebo v mlýnku, zázvor oloupejte a nastrouhejte, česnek prolisujte. Smíchejte pomerančovou šťávu s vínem a sojovou omáčkou a rozpusťte v ní med. Přidejte koření a do marinády naložte kuřecí křidýlka alespoň na 8 hodin.
Do pekáče naskládejte křidýlka a zalijte marinádou. V troubě pečte na 220 stupňů cca 20 minut. Po dvaceti minutách křidýlka otočte a pečte dalších 20 minut - dokud se marináda neredukuje na hustou, lepkavou omáčku.
Hotová křidýlka posypejte nasekanou jarní cibulkou a podávejte s bílou rýží.
Do pekáče naskládejte křidýlka a zalijte marinádou. V troubě pečte na 220 stupňů cca 20 minut. Po dvaceti minutách křidýlka otočte a pečte dalších 20 minut - dokud se marináda neredukuje na hustou, lepkavou omáčku.
Hotová křidýlka posypejte nasekanou jarní cibulkou a podávejte s bílou rýží.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vlr.Buckova
(upraveno)
5. 6. 2013, 11:34
anubis25
(upraveno)
21. 5. 2013, 15:18
Včera jsem křidýlka vyzkoušela a jen se po nich zaprášilo , moc děkuji za recept
DANINEC
(upraveno)
29. 4. 2013, 11:57
Jitulina11
(upraveno)
20. 4. 2013, 20:15
To vypadá naprosto fantasticky
Ledura
(upraveno)
16. 4. 2013, 22:46
zdenale
(upraveno)
7. 4. 2013, 20:33
vypadáto moc dobře
marcelau
(upraveno)
7. 4. 2013, 20:32
už jsem si vytiskla, musí být vynikající, zkusím určitě